Tänään treenailtiin kokonaisia liikkeitä. Liikkeestä seisomista, hyppyä, seuraamista ja luoksetuloa. Kaikki käskytettynä. Palkkasin välillä vasta lopuksi ja välillä en vienyt liikettä loppuun.

Taukohetkinä kun muut suoritti, Noppa otti kaukokäskyjä ja paikallamakuuta.

Kaikki liikkeet pääasiassa valmiita, seuraamisessa vähän laiska, mutta se muuttuu kun ollaan taas ulkona. Hetsailin siis ennen liikettä vähän lelulla. Luoksetulon loppuasento jää nyt ihan vajaaksi, joten tähän lisää treeniä.

Lopuksi otettiin luoksepäästävyystreeniä. Ensimmäisellä kerralla Noppa nousi haistelemaan, josta palautin sen takaisin sivulle. Ensimmäisillä kerroilla kouluttaja tuli meidän eteen lähelle katsomatta koiraa. Seuraavalla kierroksella Noppa pysyi jo hienosti rauhassa istumassa ja kouluttaja tuli lähemmäs ja katsoi koiraa. Noppa tämän huomasi, mutta pysyi hyvin sivulla. Kolmannella kierroksella kouluttaja tuli melkein minuun kiinni seisomaan ja katsoi koiraa, ei reagointia. Hyvä! Seuraavaksi edetään siihen, että vieras ojentaa kättä haisteltavaksi tai jos Noppa ei siihen reagoi, koskee koiraan.