Nopan ensimmäinen uusi vuosi ja raketitt takana.

Sisällä kun paukuttelu alkoi, siirtyi Noppa lempipaikalleen olohuoneen pöydän alle. Muutama tutina pahimpaan aikaan, mutta muuten oli ihan rauhallinen. Tuli ottamaan herkkuja ja söi iltaruokansakin ihan normaalisti, välillä kyttäili alakerrassa pomppivaa Nasua.

Yksittäiset paukut ulkona kaukana oli ihan ok. Iltapäivällä oli vielä pakko käyttää toinen pisulla ja otin sen ulos talon nurkalle yksin. Paukuttelu oli jo aika villiä ja talojen keskellä äänetkin kaikui voimakkaasti. Noppa oli ensin sitä mieltä kun ovi avattiin, ettei haluaisi tulla. Pienellä avulla tuli ulos ja sitten mentiin vauhdikkaasti pissalle. Enempää ei malttanut tehdä. Tämän jälkeen suunnattiin samaa vauhtia eli nelivedolla kotiin päin. Kuunteli kyllä kun pyysin olemaan vetämättä ja kävikin aina minun jalan vierestä hakemassa vähän vauhtia. Lopuksi pysähdyttiin vielä istuksimaan, että koira rauhoittuu ennenkuin mennään sisään.

Keskiyön, kello kahden jälkeen otin molemmat koirat ulos ja satunnaisia paukkuja vielä kuului. Sama jarrutus ovella, mutta tuli ihan nätisti ulos. Nyt kun harmaa kivi eli Luka oli matkassa, ei Nopalla ollut samanlainen kiire. Se kulki hämillään nätisti mukana ja kävi pissalla. Lukan kanssahan on ollut tapana käydä keskiyöllä paukkuja katsomassa, se ei niistä välitä tippaakaan. Ja sitten takaisin sisään.

Aamulla Noppa oli sitä mieltä, ettei ollenkaan tule ulos, joten se piti kutsua ulko-ovelle. Oven avauduttua kuitenkin huomasi, ettei enää pauku ja aamulenkki kuljettiin normaalisti. Joitain yksittäisiä paukkuja kaukaa vielä kuului ja niihin ei kiinnittänyt ollenkaan huomiota, huomio oli kiinnittynyt hajujen haistelemiseen.

Mitäpä tästä toteamme? En tiedä. Samanlaista käytöstä kun joku tamppaa mattoja tai telkkarissa huutaa leffan aikana bassot niin että talo tutisee. Ääniherkkyyttä löytyy, muttei selvää paukkuarkuutta. Kun huomio on keskittynyt johonkin muuhun, ei kuule niitä normaalipaukkuja ollenkaan. Ja PK-kokeiden nallipyssyn ääneen ei aikaisemman kokemuksen perusteella reagoinut ollenkaan. Herkkis kyllä, mutta varsin kehityskelpoinen.