Tämän päivän aiheena paikallamakuu ja paikalla istuminen, käännökset ja luoksetulo.

Nopan paikallamakuu on tosi hyvä ja rauhallinen, vaikka heittääkin sivulta maahan käskettäessä itsensä banaanille. Haluaa todennäköisesti pitää kontaktia, joten vetää itsensä vinoon. Ongelmana taitaa ennemminkin olla sielä nouseminen sivulle ;) Tätä siis treenaillaan.

Luoksetulossa tahtoo vähän ennakoida, nostaa takapuolen jo kun avaan suun. Paikalle istumaan jättämistä hyvä treenata vielä reippaasti.

Käännökset on hyvät, vaikkakin välillä takapuoli on hiukan ilmava.

Lisäksi kotona on aloitettu pitämisharjoitukset noudon korjaamiseksi. Nythän Noppa kyllä tuo kapulan vauhdilla minulle, mutta edessä istuessa alkaa mälvääminen ja kapula putoaa, jos en nopeasti ota sitä vastaan. Kovin paljon noutoliikettä ei olla vielä tehty, muutamia heittoja silloin tällöin sekä puisella että metallilla. Jotenka otetaan monta askelta taaksepäin ja pidetään ensin kapeaa patukkaa, jossa avustan käsin kuonosta kiinnipitämällä. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että aluksi suuhun laitettaessa painan suun kiinni ja annan käskyn, ehkä kiellän mälväämästä, sitten on tarpeen enää käsi leuan alla tukemassa. Näin pitäminen on hieno muutaman sekunnin, josta vapautan. Periaatteessa avoimen luokan noutoliike on tyydyttävä tällaisenaan, mutta koska nouto on tulevissa luokissa hyvinkin vallitseva liike, olisi se kiva olla enemmänkin kuin tyydyttävä.