Tänään oli näillä näkymin viimeinen agilitytunti pitkään aikaan. Seuraavan kerran toivottavasti kesällä ATD alkeiskurssilla.

Otettiin rataa, jossa pussi, putki, kolme hyppyä ja kepit. Lisäksi hinkattiin keinua. Noppa on hirmu helppo ohjattava, kun vertaan Lukaan. Toisaalta se kuumuu jo esteet nähtyään sen verran, että hallinta tippuu huimasti siitä, mitä se on TOKO-treeneissä. Malttaa kuitenkin olla kunnolla muiden suorittaessa. Odotettavissa saattaa olla kurkku suorana kiljumista, joten puututaan heti pieniinkin piippailuihin. Isommissa treeneissä en kuitenkaan voi olla koko aikaa sen kanssa ja teettämässä sille pieniä juttuja tai paikallamakuuta, joilla e pysyy ihan hiljaisena ja keskittyy minuun.

Keinulla aloitettiin paksulla pehmusteella ja ohjasin molemmin puolin. Osaa myös hyvin ottaa ylösmenokontaktin. Lopuksi poistin kaikki pehmusteet ja mentiin rämiselvällä keinulla, jota selvästi jännitti, muttei yrittänyt hypätä pois. Osoitti jännityksen pienellä epätasapainoisuudella ja huulien lipomisella. Lopuksi vielä täysillä pehmusteilla ja alasmenokontaktilta suoraan yhteen lempiesteistä, pussiin.

Noppa on käynyt yhteensä 12 tunnilla ja se osaa itsenäisesti kepit! Tai puolikkaat kepit, koska koko sarja ei ole ollut pystyssä. Lukalla meni keppien ymmärtämiseen alkeiskursseineen ja talvitaukoineen ainakin puoli vuotta.

Puomia, pöytää ja rengasta ei ole koskaan kokeiltu, koska niitä ei tuolla kursseilla ole ollut. Ennen toivottua seuran alkeiskurssia täytyy käydä pyörimässä ATD-hallilla ja ottaa Nopan kanssa vähän tuntumaa isoon halliin ja tilaan ja uusiin esteisiin ja VAUHTIIN! Sitä nimittäin ainakin riittää :)