Tänään vierailtiin TOKOa alokasluokkaan harjoittelevien treeneissä.

Kouluttajalla oli koirakko ja kurssilla oli kaksi muuta, joista toinen olikin tuttu. Pari muuta koirakkoa oli vähän vallattomalla tuulella ja liikkeiden välillä harhautuivat, mutta hyvää treeniä tämäkin. Liikkeiden aikana pidettiin kyllä hyvin houlta, ettei pääse käymään karkausvahinkoja.

Paikallamakuu ryhmässä 2min otettiin aluksi ja lopuksi. Nopalla täydelliset suoritukset, vaikkakin ensin ensin meinasi nousta takaisin sivulle ensimmäisen käskyn jälkeen. Täytyypä treenailla sitä sivulla makuutakin vielä. Vähän vilkuili liikkeiden aikana ympärilleen, mutta muuten pysyi hienosti ja nousi myös perusasentoihin.

Vapaana seuraamisessa painoi tosi paljon, varmaankin treenitauon nostamaa innostusta. Eilen meni kuitenkin myös seuraamiset tosi hyvin. Muuten tänään hyvää seuruuta.

Luoksetulot ok, tässä vaihtelevasti törmää, istuu vinoon tai ennakoi sivulle tuloa. Ja kun käsketään sivulle, hivuttautuu helposti vajaasti. Tosi ärsyttävää, koska osaa myös nämä täydellisesti, kun vaan viitsii. Treenaillaankin nyt paljon luoksetulon eteentuloa pikkumatkalla, paikalla istumista ja irrallisena osana myöskin edestä sivulle tuloa, jolloin en ota TÄNNE-käskyä ollenkaan. Luoksetulon pysäytyksiä en vielä kutsumalla treenaa, vaan lähinnä mistä tahansa liikkeestä seisahtumista.

Liikkeestä maahan on tosi hyvä, kuten on ollut jo pitkään. Liikkeestä seisominen vaatii paljon vahvistamista ja minulta kehon- ja äänenkäytön hallintaa, koska on alkanut tarjota istumista ja helposti ennakoi vapauttamista.

Hyppy bueno, vaikka siitäkin ollut pitkä tauko, enkä ottanut harjoitushyppyä ollenkaan. Pieni epävarmuus lähtiessä hyppyyn, mutta suoritti tosi hyvin.

Kaukot reilun metrin matkalta tosi hyvät. Lisäksi ollaan aloitettu peruuttamisen harjoittelu. Noin niinkuin varuilta. Ehkä tästä on myös luoksetulon pysäytyksessä hyötyä.

Väliajoilla treenailtiin tunnarikapulan pitoa.