Tänään aloitettiin taas luoksepäästävyydellä. Pyysin koiran sivulle ja nyt otin ilman namia. Pyysin istumaan ja muutamaan kertaan kouluttaja pyörähti ympäri, kun Noppa oli niin kovasti innokkaana heiluttamassa häntää. Ilman namiapuja päästiin kuitenkin siihen, että takapuoli pysyi maassa, vaikkakin liikkui hiukan tulijaa kohti. Tärkeintä, ettei se hyppäisi pomppuun :)

Sitten paikallamakuu. Palkkasin heti alkuunsa ja sitten makuutin 2min pitkällä etäisyydellä. Vieressä oli haukkuva ja nouseva koira, lisäksi oli muutakin häiriötä. Noppa vaihtoi asentoa, mutta oli muuten rauhallinen ja pääasiassa katseli minua. Muutamat muut lyhyemmät pätkät tehtiin myöhemmässä vaiheessa mm. toisten harjoittellessa luoksetuloa ja menin vähäksi aikaa piiloonkin. Ei ongelmia.

Seuruutin vapaana ja palkkailin paljon heti alkuunsa. Yksi pidempi pätkä ja sitten paljon käännöksiä ja muutamat temmonvaihtelut. Joku pätkä olisi voinut olla parempikin, muttei kertaakaan lähtenyt haahuamaan, vaikka kuljetin läheltä muita.

Kapulan pitoharjoituksia, ihan ok. Metallilla kokeilin muutamaan otteeseen ja kyllä sekin nousee ja tulee, mutta pudottelee vielä, eikä haluaisi sivulla pitää. Tätäkin pitää treenailla paljon, talven aikana ei oikeastaan sitä olla tehty.

Puiselle on aivan eri draivi, muutamia pitoharjoituksia ja kertaalleen tehtiin kokonaisena liike. Tuppaa pitäessä kovasti mälväämään ja sitten se kapula valahtaa poskihampaisiin, josta putoaa. Mikäli en tukemalla auta. Saatiinkin hyviä vinkkejä käsiavun häivyttämiseen ja aika hyvin eteni tänään. Kokonaisuudessaan nouto on hyvä, ei varasta, lähtee ja tulee reippaasti ja suoraan, kunhan otan kapulan ajoissa ei pureskelekaan. Pitämistä sitten edelleen vaan harjotellaan.

Lopuksi luoksetulot, käskytettynä. Ensimmäisen otin täydellisenä liikkeenä, hyvä ja suora, joskin törmäsi hiukan taas liukkaasta lattiasta johtuen. Yritti kyllä taas parhaansa jarruttamisen kanssa. Toinen kerta vapautin nopeasti edestä. Nyt olisi liikkuriavusta hyötyä, päästään treenaamaan käskytyksillä nykimiset pois.