Tänään saatiin luoksetuloon kuria ja järjestystä. Tottiksessa luoksetulo on makuulta, joten tehtiin sitten makuulta. Kovassa vauhdissa ulkonahan Noppa on nyt tullut niin vauhdilla, että törmää, tulee vinoon ja jopa varastaa suoraan sivulle. Siispä treenattiin tänään kurilla sitä oikeaa paikkaa. Sopivalta etäisyydeltä, kun näin ettei aio jarruttaa, sai kovan uusintakäskyn ja kevyen käsiohjauksen. AIka kovasti sitä sai komentaa, että meni jakeluun. Viimeinen oli mahtava, jarrutusjäljet oli pitkät ja tuli tiiviisti suoraan oikeaan asentoon! Tästä megapalkka ja pallonheittelyä.

Tehtiin myös vähän seuraamista väkijoukon läpi ja vain kerran jouduin korjaamaan vilkuilusta. Toki kun seuraamispaikka alkaa olla nyt tottispuolelle priima, en näe silmäkulmasta koiraa kun katse on suunnattu eteenpäin. Se ei myöskään paina samalla tavalla kuin aikaisemmin, joten pakko on hiukan vilkuilla missä se koira tulee :)

Toinen kierros sitten muutama luoksetulo taas. Nyt oli käynyt useampi koira jo kentällä ja siellä taisi olla ruokaa lumessa, tai ainakin hajut jäljellä, koska kun jätin maahan, alkoi vaan haistella makuupaikkaa. Tähän saatiin korjausvinkkejä, nenän kun pitäisi osoittaa minua kohti. Onnistunut suoritus tehtiin sitten koskemattomasta lumihangesta lähettäen. Eikä tarvinnut antaa toistamiseen käskyä. Tuli kovaa, suoraan, jarruttaen ja harmillisesti hiukan törmäten, vaikka yritys pysähtyä ajoissa oli kova. Tästä siis taas megapalkka ja kiitos autoon.

Lopuksi saatiin vielä vähän vinkkejä kentälle tuloon. Nopan treenien alkurutiinihan on normaalisti ollut, että laitan sen makuulle kun vaihdan treeniliivin ja sille hihnan. Lisäksi nyt tottiskentällä ja kisoihin sillä on metallikaulain, tokossa en ole käyttänyt koska siellä on niitä odotteluhetkiä koiran kanssa. Metallikaulain siis kertoo, että nyt tehdään vaan hommia, ei haahuilla. Alkurutiineihin kuuluu myös käskyn alla kentälle kulkeminen, jota ei nyt talvikautena ollakaan paljoa päästy treenaamaan. Vinkkien perusteella lisätään kisoja ajatellen tähän rutiiniin nyt se, että kun astutaan kentälle, palkat pysyy piilossa ja ensin tehdään töitä, vaikka sitten seuraten sinne oman ryhmän luo ja vasta siellä ensimmäinen palkka. Jotta se koira tietäisi tarkalleen, koska alkaa työt.

Hyvä treeni :)