Tänään oli eka kerta HSKP TOKO2 kurssi ulkona. Oltiin ajoissa paikalla ja käytiin siedättymässä skeittaajiin, joita oli paljon. Pari kertaa kuljettiin käskyn alla pojista ohi ja pysähdeltiin, sekä syötiin nakkia. Päästiinpä siihen tilaan, ettei koira enää halunnut juosta poikien perään ja treenitkin sujui täysin häiriöttä tämän jälkeen.

Alkuun luoksepäästävyys, joka tehtiin Nopan kanssa PK-tyyliin. Kättelyn jälkeen olisi halunnut hypätä. Sitten seurautuksia, jotka minusta meni hyvin. Ensin nami kädessä apuna ja sitten jännitteellä. Otettiin myös kaukokäskyjen alkeita ja noutoa. Nopalle noutoihin vinkiksi iso ja painava kapula, jota on pakko purra kunnolla ettei putoa. Heitinkin muutaman kerran ja tämä oli ihan kiva. Edelleen pitää tehdä kapulan kanssa paljon, liian lelumaista siitä en voi tehdä kun muuten ei halua irrottaa ja hyppii sen kanssa minua vasten. Jos sitä kohtaan taas ei ole riittävästi viettiä, putoaa entistä helpommin. Joten tasapainoillaan. Luoksetulossa taas ihan hitosti vauhtia, joten tämäytti toisesta käskystä huolimatta ja yritti hypätä sivulle. Tämän korjasin eillä ja pienellä avulla, jonka jälkeen koira korjasi itse eteen. Siitä vapautus.

Lopuksi hyppy, jonka otin avo-tyyliin. Noppa hyppää loistavasti, tarvitsee ison avun istumiseen ettei mene maahan. Ekalla kutsulla yritti kiertää esteen, koska jäi vähän vinoon. Palautin takaisin istumaan ja käsiavulla kutsuin esteen yli tänne, tämä hyvä.

Näistä treeneistä ajelin vielä Taliin, jossa otettiin yksi kierros pieniä juttuja. Henkilöryhmän ympäri seuruutusta, liikkeestä istumisen alkeita ja muutama eteenmeno. Istumisen kanssa yritetään etsiä se paras palkkaustapa, jolla takapuoli tipahtaa mahdollisimman nopeasti, nyt se on vielä vähän hidas. Eteenmenosta Nopalla ei ollut hajuakaan, kun ei olla päästy tätä treenaamaan. Tarpeen ostaa myös parempi eteenmenoesine. Kolmannella kerralla juoksi kovaa ja melkein suoraan, tämä hyvä ja kiitos.