Aamulla mentiin harjoituskoirakoksi tuleville kouluttajille. Kivasti saatiin vähän erilaisia ja uusia vinkkejä avoimen liikkeisiin, lisäksi tehtiin pari tosi hienoa ruutuharjoitusta! Luoksetulon pysäytyksiin opetellaan kierto, jota saan käytettyä hyväksi treenaamisessa. Himmailee muuten kamalasti. Noutoon rauhaa rauhaa rauhaa. Ja pitoa :) Hyppy on jo tosi hyvä, tekee oikein vaikka lähetän vinosta.

Jäävien kanssa etupalkkaa ja sietotreeniä, että käänny katsomaan minua. Kaukojen kanssa paljon lisätreeniä vaan läheltä. Ehkä minun pitää nyt sitten kuitenkin kiinnittää tuohon maahanmenoon sivultakin enemmän huomiota ja korjata lonkka-asentoa suoremmaksi. Noppahan tekee hyvin jäävissä ja jos käsken edestä. Sivulta maahan on ainoa vaikea ja sitten pitkäaikaisessa makuussa kellahdus.

Päivällä käytiin vuoden ensimmäisellä pyörälenkillä. Ensin Nopan kanssa ja sitten Lukan. Nopalla oli kamalan kivaa ja vaikka pääasiassa mentiin rauhallista ravia Nopan kevyesti vetäessä, otettiin myös pari vedätystä kunnon laukalla. Kovassa vauhdissa yritti haukkailla minua jalasta. Lenkki ei selvässti ollut vielä riittävän pitkä, koska virtaa riitti kyttäillä vastaantulijoita ja varsinkin niitä muita pyöräilijöitä. Lisäksi pihalle tultaessa piti vielä vähän revitellä omiaan. Loppuun vielä venyteltiin.

Illalla oli taas meidän hallivuoro ja otin molemmat mukaan. Lukakin pääsi tekemään kahdesti. Nopan kanssa tein muutaman ratapätkän hypyistä ja putkista. Sitten kokeiltiin takaakiertoa ja siitä palkkaamista, samanlaista kaavaa kuin keskiviikon treeneissä. Korotin hypyt korkeammalle kuin viimeksi ja tämä tuotti hiukan harmaita hiukais, kun yritti hypätä joka toisen ja alittaa joka toisen. Askelten asetteleminen on selvästi vielä Nopalle haasteellista ja hyppytekniikka vaatii hiomista. Sain kuitenkin pienellä rimojen säädöllä ja suoralla treenillä oikeita vahvistettua. Tehtiin myös yksittäisenä keppejä ja A-estettä, nämä hyvät. Otin pitkästä aikaa keinua, jossa ei nyt tuntunut olevan minkäänlaista ongelmaa. Pari ekaa kertaa pidin koirasta kiinni, mutta tämän jälkeen teki aivan itse ja molemmin puolin. Hyvin sääteli vauhtia myös itse, eikä rymäyttänyt. Tästä jatkettiin puomille, eikä jännännyt tätäkään enää.

Nyt on pari väsynyttä otusta kotona :) Huomenna jatkuu sitten taas arki ja työt.