Agitreeneissä suoritettiin tällä kertaa viimeisinä, joten tuli ehkä hiukan hoppu. Saatiin kuitenkin ekalla yrittämällä rata ihan kivasti kunnialla läpi, jonka jälkeen pilkottiin osiin ja työstettiin niitä minulle vaikeita ohjauspaikkoja. Todetuksi tuli myös, että Noppa osaa kepit ihan itsenäisesti, muttei "väärältä" puolelta oikein ollenkaan. Tätä työstämme.

Treenien jälkeen ajelin Taliin odottamaan TOKO-treenien alkamista. Noppa sai huilailla autossa.

Sitten viimeiseksi kisaavien HSKP TOKO-ryhmään ekaa kertaa. Nopalla oli kierrokset aika korkealla ja se oli ehkä siksi myös hiukan jumissa. Ensin tehtiin yhdessä vähän kaukoja ja tähän saatiin ohjeeksi rauhallisempaa ohjausta. Nythän kun olen hetellyt namia istumaan nousun nopeuttamiseksi, on liike muutenkin aika rauhaton. Etsitään sopivaa tasapainoa. Paikallamakuu ryhmässä hyvä, menin minuutiksi piiloon. Sivulta makuulle on työn alla, ottaa lonkka-asennon niin herkästi. Sivullenousu hyvä. Käskytettiin yksitellen alas ja ylös.

Sitten tehtiin vähän hallinta- ja malttiharjoituksia, lelut heilumaan kun koira on käskyn alla. Narulelu remminnokassa ei saanut mitään hytkyntää aikaseksi, mutta kun otin lelun käteen ja tein leikkielkeitä, tulikin hommasta Nopalle vaikeampaa. Ihan hyvä treeni joka tapauksessa kokonaisuudessaan.

Otin vähän seuraamista käännöksineen. Sitten maahanmenoa, jossa oli ihan jumissa. Istui kun pyysin maahan. Siispä leikin varjolla helppoja maahanmenoja vauhdista ja sitten sivulta, paljon palkkaa. Vahvistelin kunnolla ja sitten muutamia kertoja taaksesiirtymisen kera. Tänään pysyi hyvin.

Otin myös muutaman seisomisen ja nämä hyvät. Leikitin pallolla ja pyysin myös leikin lomassa seisomisia, jotka oikein hyvät. Miksei se pysähdy luoksetulosta? Hitto. Tehtiin näitä pallonheittoja myös muutama, lisäksi läpijuoksuja muutama. Myös luoksetulot seisomasta, ne oli tänään hyvät.

Kapulan pitoja muutama ilman että ollenkaan nojaa minuun. Paljon suullista kehua ja alkoihan se jo pitää.