Koska halusin ennen mahdollista SM-päivää käydä kokeilemassa avointa luokkaa, ja koska kaikki sopivat kokeet tuntuivat olevan ennen niitä täynnä, ilmoitin Nopan vielä keskeneräisenä kokeeseen. Ensimmäinen avoimen luokan koe oli siis Lempäälässä, tuomarina Hannele Pörsti.

Koepaikka oli kiva, aurinko paistoi. Muutama koirakko oli jäänyt avoimesta pois ja yhtäkkiä meitä huudettiinkin jo paikallamakuuseen kehään! Onneksi olin lähtenyt koiraa hakemaan, kun ajattelin olla sitten ajoissa haistelemassa uuden kentän uudet hajut, kukaan kun ei pyytänyt avoimen luokan koirakkoja valmistautumaan.

Paikallamakuuseen siis kiireellä ja jännät paikat jatkuivat, kun yksi koira ampaisi raketin lailla omistajansa luo teltan taakse. 2 muutakin koiraa lähti makuulta ja hetken aikaa vetivät rallia kehänauhojen ulkopuolella. Kaikki kuitenkin sujui ja omalla suoritusvuorolla oltiin ajoissa kehässä.

Paikallamakuu 9, ennakoi lopun perusasentoa hivuttamalla ylös puoleenväliin ja tiputtautui samantien takaisin alas. Lopun perusasento hyvä.

Seuraaminen vapaana 8,5, pientä päänpyörimistä ja käännökset epätarkat tämän takia.

Maahanmeno 10.

Luoksetulo 5, pysähtyi vasta pari metriä minun eteen. Loppuasennot hyvät.

Seisominen 10.

Noutaminen 7, meni kovaa ja vähän rumasti kapulalle, tuodessa hyppäsi kapula suussa syliin, eikä mennyt alas kuin työntämällä. Pudotti kapulan ja tarjosi sitä uudestaan vinossa.

Kauko-ohjaus 8, ihan koulutustason mukainen pepun hivuttaminen.

Estehyppy 10, hieno :)

Kokonaisvaikutus 8.

Pisteitä Nopalle 165, AVO1 ja sijoitus tänään toinen :) Olisin ollut tyytyväinen vähempäänkin, mutta tämä oli aivan nappi juttu ottaen huomioon koiran koulutustason. Nopan kanssa on kiva kisata, se suorittaa hyvin ja varmasti oman tasonsa mukaisesti, höystettynä muutamilla häröillä, toki!

 

Illalla käytiin vielä Mian kanssa hallilla pyörähtämässä, Noppa oli aika väsynyt. Tehtiin vähän rengasta ja putkesta eteenpäin menoa, kun kääntyy aina minua kohti. Sitten Luka sai taas rallata viimeiseksi, haastoi Miaakin leikkimään lopuksi kun oli niin kivaa :)