24.7.2010 pidettiin Imatralla TOKOn joukkueSM-kilpailut, joihin Noppa oli ilmoitettu ATD1-joukkueen varakoiraksi. Edeltävällä viikolla tuli tieto kahden koirakon poisjäännistä ja tämä tarkoitti sitä, että meille avautui paikka!

Nopan muutama avoimen liike ei edelleenkään ollut valmis treeneistä huolimatta, mutta reippain mielin lähdettiin kisaamaan. Ajomatka alkoi edellisenä iltana suoraan töiden jälkeen, perillä oltiin siinä ilta yhdentoista aikaan. Hotelliyön jälkeen valkeni aikainen aamu ja satoi vettä.

Kisapaikka oli hieno, sää kurja ja kolea. Onneksi meidän vuoro oli vasta iltapäivällä, sää ehti vähän parantua ja vesisadekin loppua. Toisaalta olisi ollut mukavinta suorittaa ensimmäisten joukossa, sillä nyt aika meni oman vuoron kyttäämiseen ja odotteluun, molempiin kehiin jouduttiin odottamaan omaa suoritusta.

Tuomareina olivat Taru Torpström ja  Anne Nokelainen. Liikejärjestys oli poikkeava, sillä ne suoritettiin kahdessa kehässä. Kaikki kuitenkin sujui ihan odotusten mukaan, paitsi luoksetulo, joka valitettavasti meni nollille. Jossain muussa kisassa armopisteitä olisi saattanut rapista ykköstulokseen, mutta ei tällä kertaa isoissa kisoissa.

 

Paikallamakuu 9, haisteli.

Seuraaminen vapaana 9

Maahanmeno 10

Luoksetulo 0

Seisominen 8,5 teki liikkeen täydellisesti, mutta liikkeellelähdettäessä jäi hetkeksi haistelemaan maata ja minä vilkaisin kainalon alle, että missä se tulee, ei lisäkäskyjä.

Noutaminen 8, tosi hyvä Nopalta, ei juurikaan pureskelua!

Kauko-ohjaus 7, liikutti taas pepullisen verran, mutta oli tarkkaavainen koko ajan.

Estehyppy 9, en tiedä mistä pistevähennys, olisiko ollut hiukan vajaa loppuperusasento?

Kokonaisvaikutus 10/8 eli 9.

Tuloksena valitettavasti tänään 146, 2. palkinto ja sijoitus avoimessa luokassa 35/53. Joukkueet sijoittuivat sijoille 14 ja 29, mikä oli vallan hyvin!

 

Imatralta lähdettiin sitten ajamaan kohti Kuusamoa, jossa vietettiin vajaa viikko erämökissä lomaillen, uiden, kalastaen, kuunnellen ukkosta ja paistatellen päivää. Koiran ei hihnoja nähneetkään, vaikkakin saivat viettää hetket juoksunaruissa, kun ei oltu niitä katsomassa. Silloin ne lähinnä nukkui :)