Viilarissa pyörähtämässä. Kentälle tulo hieno, tarjosi itse kontaktia, josta otin lyhyen seuraamispätkän täyskäännöksen kera. Vähän palloleikkiä, jonka jälkeen maahan ja juteltiin kouluttajan kanssa, mitä tänään tehtäisiin.

Jätin koiran makuuseen ja kävin hakemassa noutokapulan. Näytin meidän silputtamisongelman ja vähän mietittiin lisää vinkkejä ja tapoja, kuinka siitä päästäisiin eroon. Muuten nouto tosi sujuva.

Siitä madalletulle hypylle, ensin TOKOn avohyppynä, ei ongelmia tekniikan kanssa. Seuraavaksi kapulaa heittäen, jossa ensin kolistelikin mennessä ihan urakalla. Keskittyi siis vaan siihen lentävään kapulaan. Siispä vein kapulan toiselle puolen ja tuin hetken kaulapannasta, että keskittyy hyppäämään. Ylimeno siisti, takastullessa halusi vaan kiertää. Tähän otettiin sitten vähän apuja. Kannustin hyppäämään kapula suussa esteen takaa, kiersi ja hyppäsi minun puolelta yli. Vaihdettiin puolta, jos ottaa häiriötä isosta varjosta ja kuvittelee hypyn isommaksi kuin onkaan. Esteen molemmin puolin lautoja eteen ja kouluttaja heitti kapulaa minun ohjatessa. Ihmiset molemmin puolin estettä esti kiertämisen. Tulin aivan kiinni esteeseen rohkaisemaan ja kutsumaan, näin lähti sujumaan. Useampi toisto ja paljon revittelyä leluun vaihtaen oikeista hypyistä.

Tästä väsähti aika lailla, aurinko porotti suoraan päin esteiden luona. Pieni vilvottelulenkki ja vettä, autoon lepäämään.

Lopuksi kyselin vinkkejä esineruudun aloitukseen ja saatiin yksi demo. Mentiin toiselle puolen kenttää, jonne pudoteltiin vieraita esineitä nurmikolle. Sitten käveltiin koiran kanssa kauemmas ja lähetin ESINE-käskyllä. Sinne se paineli viimeiselle pudotetulle esineelle ja hetken haisteltuaan toi sen takaisin :) Se oli sitten siinä, tällaisia treenejä kuulemma vain paljon lisää, mielellään helppoon metsikköön.