Tänään suunnattiin Karkkilaan mökkirantaan talviturkin heitto mielessä. Vesi oli aivan yhtä lämmintä kuin ilmakin ja minäkin mulahdin monen vuoden jälkeen! Noppa oli päässyt pariin kertaan treenailemaan koirakylpylässä uimatekniikkaa, eikä vaatinut kuin hiukan rohkaisua ja oli uimassa. Luka hyppäsi mielellään kahlailemaan ja oli kovin reippaana tulossa syvemmällekin. Otin valjaista kiinni ja kevyellä vedolla Lukakin lähti uimaan, ekaa kertaa elämässään hyvinkin vapaaehtoisesti! Alkukankeuksien jälkeen lähti koko poppoolla sujumaan, koirat kun oli molemmat alkuunsa tulossa syliin. Lukan räpylänjälki reidessä tästä todisteena... Molemmat oppivat käskystä kiertämään ja molemmat!!!! hakivat innolla vesilelua. Loppuajan Luka istui rannalla paistatellen päivää ja Noppa kävi mulaamassa. Ihan Unin kanltainen vesipeto se ei ollenkaan ole, pellehypyt jäi kokonaan tänään näkemättä. Mutta kyllä me siitä uimari vielä tehdään :) Nyt vaan paljon treeniä erilaisista rannoista.

Illalla oli vuorossa tottis, jossa keskityin aika pitkälle tokomaisiin juttuihin, koska saatiin tänään kuulla, että siirrytään varakoirakosta kisaavaksi koirakoksi lauantain TOKO SM-joukkueeseen!

Alkuun pari seuraamispätkää, joista eka lyhyt ja palkkasin kehumalla. Nosti siitä ihan kivasti kierroksia ja seuraava pätkä pitempi usealla käännöksellä ja juoksupätkällä. Jäävät liikkeet tosi hienot ja nyt kiinnitin huomiota omaan eleettömyyteen. Maahanmeno olisi voinut olla aavistuksen nopeampi, sanoi treenikaverit, ja tunsinkin karvat kiinni jalassa vielä sen murto-osasekunnin käskyn jälkeen.

Noudossa taas hyppii minua päin, kun kerää kierroksia. Ei ollenkaan hyvä.

Paikallamakuu otettiin sitten tähän väliin, jätin Nopan varjopaikkaan ja menin itse piilon taakse peilin kanssa. Kouluttaja otti omalla koiralle kaaviota Nopan vieressä ja pari kertaa luoksetulonkin aika provosoivalla äänellä. Noppa katsoi ne hetket kaula pitkällä, mutta muuten rauhallinen. Iso palkka ja autoon.

Lopuksi yleisten treenien päätteeksi otin vielä kentän perällä kaokojen ylösnostoja, läheltä kertaallee ja kaukaa kertaalleen. Ei edennyt niin pahasti kuin aikaisemmin.

Luoksetulon pysäytykset oli tänään paremmat ja vika aivan mahtava! Pelasin taas takapalkan ja pallon kera, pääasiassa heitin palloa. Lopuksi seisomasta luoksetulo eteen ja palkka. "Tule"-käskyn annan kevyesti ja "Tänne"-käskyn voimalla, se säätelee aika kivasti vauhtia.

Muutama kapulan pito väsyneelle koiralle, nämä oli hyvät. Paljon enemmän rauhaa pitää saada siihen noutoon, se tekee hyvää otteelle. Viimeiseksi kertaalleen hyppy, jossa ei moitteen sijaa :)