Nyt on muutto takana ja elämä rempan keskellä jatkuu. Koirat on päässeet nauttimaan oman pihan vapaudesta, tosin jälleen pääsi talvi yllättämään, eikä Luka niin viihdy ulkona kylmässä. Noppa sen sijaan on aivan onnessaan uudesta vapaammasta elämästä :) Uusia kotiseutuja ei olla vielä ehditty pidemmälti katsastaa kaiken hässäkän keskellä, mutta omalla isolla pihallakin riittää touhuttavaa. Yksin ei koirat vielä ulkoile aidan puuttuessa, mutta jonkinlainen olisi talveksikin tarkoitus kyhätä. Keväällä sitten isommin.

Viikolla tuli reippaammin lunta ja vietin pari tuntia Nopan kanssa ulkona lumia luoden, oli pikkukoiralla hauskaa metsästää pöllyävää lunta ja löysipä se pallonsakin pihalta, joten se suussa juostiin sitten pitkin ja poikin. Pitäisi vielä jaksaa putsailla oma treenikenttä isommista lumista ja viritellä vähän lisävaloja, tulee pimeä niin kovin aikaisin. Ja täällä "mallahan" onkin pimeä, tähdetkin näkyy!

Tikusta asiaan, päästiin päivystysreissujen jälkeen taas agitilyyn. Tehtiin rataa, jossa muutaman hypyn lisäksi oli keinu, puomi, A-este, putkia ja kepit. Muutama ylimääräinen pyöriminen ja oma kompurointi, mutta vallan hienosti rämmitty läpi heti ekalla kerralla :) Lopuksi sitten hiottiin pois niitä kömpelyyksiä, mutta jäi vallan hyvä olo treeneistä. Nopan kepit on kehittyneet hurjasti, samoin kontaktiesteille on tullut ihan kivast tarkkuutta, vaikkei niitä olla nyt treenailtu. Toisella kierroksella otettiin pimeitä putkenpäitä ja koiran tajuttua jutun, lisättiin hyppy väliin ja oma lähetys putkelle oli kaukaa. Ekoilla kerroilla piti Nopalle aika lailla opastaa, mistä se putkenpää löytyy, kertaalleen juoksi kentän laidalla olevalle putkelle. Näitä otettiin sitten molempiin suuntiin ja muutamasta eri kulmasta ja hyvinhän tuokin tuli ymmärretyksi. Puolivälissä treeniä vein koiran jäähtymään, loppuaika touhuttiin sitten yhden koirakon treenatessa A-estettä, keppejä ja rengasta.

Ensi viikolla lähdetään taas päivysytysreissulle, vuoden viimeiselle. Toivotaan lopputalvelle kohtuullisia kelejä, jotta päästään hyödyntämään oman pihan treenimahdollisuudet. Tulevaisuudennäkymät: agility jatkuu ehdottomasti, tottisseurat taitaa vaihtua. TOKOon ajattelin siirtyä paikalliseen seuraan myös, joten kaupunkireissut supistuu sitten aika lailla.