Tänään pidettiin tehotreenit kahdessa osassa aiheista keinu, kepit ja kontaktit. Koira ei kamalasti päässyt tekemään, kun pääpaino oli meidän ihmisten koulutuksessa. Etsittiin omille koirille niitä sopivia koulutustapoja ja katsottiin, missä vaiheessa koira on. Mitä se osaa tai ei osaa, miten tästä lähdetään eteenpäin tai miten korjataan joitakin asioita.

Keppien kanssa ei kamalasti uusia juttuja, mutta painotetaan omatoimisuutta ja eteenpäin ohjautuvuutta. Siispä palkka eteen tai apparilta, ei minun kädestä.

Keinulle tuli aivan uusi tapa opettaa keinuliikettä ja tömähdystä. Nopalla tosin ei enää ole sen kummempia keinukammoja, mutta pidetään vinkit mielessä. Lisäksi annetaan koiran suorittaa se este ja mennä kovaa jos haluaa, kunhan ei kaahotetan ja rikota itseä.

Keinulle ja kaikille muillekin kontakteille, koira siis ei osaa käskyä sinne kontaktille. Josko sitä siis opetettaisiin ihan erillisenä osana. Nopan kontaktit on on ihan hyvällä mallilla, mutta parannettavaa on. A-esteellä panostetaan selälle ja etupäälle terveellisempään asentoon, opetetaan koira niiaamaan enemmän painoa takajaloille.

Koira tuntui piristyvän iltaa kohti, oli uusi kenttä ja uusi porukka taas, ei ihan ollut hollilla mitä oltiin tekemässä. Omistajalle pitkä koulöutussessio, mutta koira sai loikoilla autossa odotusajat.