Päivä 1. Ja sitten on aika uudelleentreenata metallinoutoa, koska se kapula ei enää nouse. Istuskelin pihalla molempien koirien ja naksuttimen kanssa. Ensin heittelin puukapulaa vuorotellen koirille, innostin molempia. Sen jälkeen metallin pitoja vuorotellen, tässä Luka oli paljon Noppaa reippaampi. Luka ei suostunut kapulaa noutamaan tai nostamaan, mutta pito oli tosi hieno :) Noppa aloitti välttelemällä, mutta kannustuksella päästiin taas siihen pisteeseen, että laittoi suun metallin ympärille mielellään minun pitäessä sitä ilmassa koiran edessä. Lopuksi vielä puukapulaleikkiä.

Tästä edetään taas pikkuhiljaa ja rakennellaan sitä metallinoutoa uusiksi.

Päivä 2. katsotaan mielenkiinnosta kauanko kestää paikata omat virheet, koska päästään takaisin siihen pisteeseen missä oltiin. Päivänä kaksi satoi vettä, joten tehtiin sisällä. Nyt otin pelkän Nopan treeniin. Alkuun vaati taas vähän kannustusta, piti tarjota metallia suuhun. Vire on Nopalla erittäin matalalla, koska metalli on ällö. Ei näin tehden kuitenkaan ole mitään haluja poistua paikalta, kuten heittäessä. Kävi makuulle. Pääsi vähän käyntiin ja tarjosi itse ottamista sen verran että hampaat kolisee, vaikkei pure hampaita yhteen. Tästä sain laskettua pikkuhiljaa kapulan maahan ja irrotettua oman käden kapulasta. Montako päivää menee nostoon?

Päivä 3. löytyi se nosto :) Mitään aivan kamalaa ei siis ole omilla virheillä saatu aikaan. Siispä pieni muistutus tarjoamalla, että mitä sitä koiralta haluttiinkaan. Muutamaan otteeseen tarjosin siis taas kapulaa suuhun josta palkka, laskin kapulan maahan ja koira oli taas käynyt makuulle, joten metalli sinne jalkojen väliin. Ei tarvittu kuin muutama palkattu suun laittaminen metallin ympärille, kun alkoi tarjota nostoa. Yritti jopa vähän purra kiinni hampaiden kalinasta päätellen :) Näitä isoilla kehuilla muutamia ja sitten liikutin kapulaa pikkuhiljaa, että koiran piti siirtyä ja lopulta pääsin vähän heittämään kapulaa pidemmällekin! Loppuun edessä istun muutama pito, joissa piti ihan nätisti eikä syljeskellyt. Itse istun vielä koko ajan lattialla.

Päivä 4. metallinouto paikattu :D Sisällä treeni jonka aloitin istumalla sängynreunalla. Kapula nousi ja pysyi suussa, myös kun koskin siihen ja irtosi vasta naksulla. Seistessä sama homma, tosin täytyy olla tarkkana pään asennon kanssa, kun muljahtaa helposti syvemmälle suuhun ja sieltä tippuu varmasti. Puukapulan kanssahan oltiin samassa pisteessä jossain vaiheessa, mutta sen luovutus on paljon vakaampi jo, asennoista riippumatta. Kertaalleen sisällä liike kokonaisena hienosti :) Tästä pitää siirtyä sitten takaisin ulos ja pitkiin matkoihin, sekä lelupalkkaan.

Päivä 5. treeni siirrettiin ulos. Istuin terassin portailla. Edelleen haluton aloittamaan treeniä ja nyt kun oli vähän ympäristöhäiriöitäkin, sen huomasi selvemmin. Pientä maanittelua pidoilla ja naksuttelin taas myös siitä että oli aikeissa laittaa suun metallin ympärille. Muutamalla toistolla päästiin nostoihin ja heitinkin muutaman. Luovutukset hyviä ja rauhallisia. En noussut vielä seisomaan, mutta loppuun vähän pitoja ihan minun sylissä pää vähän takakenossa, näissä piti kivasti.

Päivä 6. sisällä, koska ulkona satoi vettä. Kaksi pitoa alkuun ja sitten tiputin metallin kauemmas, josta kävi reippaasti nostamassa. Tämän jälkeen nousin seisaalleen ja tiputtelin metallia pidemmälle, sen jälkeen seisaallaan pitoja edessä. Lopuksi muutama kokonaisena liikkeenä, kertaalleen pudotti eteen, josta ilman palkkaa uusin koko jutun ja nyt piti nätisti.