Noppa pääsi tänään taas töihin aamusta mukaan, kun en jaksanut ajella edestakas iltapäivän treeneihin töiden jälkeen. Noppa pääsi hoitajan kanssa eläinkaupan puolelle tällä kertaa maskotiksi. Se siis todistettavasti osaa myös ottaa rennosti vieraidenkin ihmisten kanssa :) Portin takaa sai myös haistella pikkuista koiranpentuasiakasta :)

Töiden jälkeen käytiin pyörähtämässä sirkuskentällä Niinan kanssa. Kamalan kuuma, joten pidettiin treeni lyhyenä. Noppa harjoitteli ensin ylempien luokkien kehääntuloa. Jouduin nostaamaan sen uudestaan seisomaan kopeloitavaksi, mutta sitten seisoi ihan nätisti aloillaan eikä lähtenyt hyppimään.

Ruutua pari lähetystä läheltä, sitten täyspitkänä niin, että Niina näytti paikkaa. Irtosi hiukan kaarella, mutta oikea paikka löytyi hyvin. Siitä pallopalkka.

Zetaa, ekaan seuraamispätkään lähti vähän haahuten ja istuminen oli hidas, otettiin alusta. Yritin tehdä sitten jännitettä seuraamispätkiin ja vauhti hiukan turhaan hidastui. Ei se kuitenkaan tainnut kontaktia pudotella, joten sen puoleen hyvä. Asennot löytyi hyvin ja minäkin opettelin tötsien kiertoja. Istumisessa annoin turhaankin vähän vartaloapua, olisi se osannut ilmankin. Seisomisessa annoin kääntyessä käsimerkkiä, että muistaisi pysyä paikoillaan, mutta ei muistanut mikä juttu tämä oli ja siitä tarjosi istumista ja maahanmenoa. Kävin nostamassa takaisin seisomaan ja pudotin sitten oikeasti sen lelun kääntyessä, nyt pysyi nätisti. Vierelle tullessa vapautin taputtamalla koiraa, sai juosta lelulle.

Lopuksi vielä metallia, nyt kokeilussa Niinan ruotsalainen. Oma oli kotona hyllyssä naksuttimen vieressä. Pari kertaa suuhun ja sitten pudotin, nosti ja toi, tästä sitten muutama heittely jaliike kokonaisena. Toisella kokonaisella jäi haistelemaan, innostin juosten metallille, jonka jälkeen juoksi perään ja nosti hyvin, peruutin ripeästi ja vauhtipalkka kun tuli kovaa. Kertaalleen vielä pitkältä haku vauhtina, tämä riitti.

Loppuun toimin Niinalle vielä tuomarina luoksepäästävyystreenissä.

Iltapäivän loppuun mentiin vielä agihallille. Oltiin ainoita tänään, joten rauhassa pääsi tekemään ja poitämään myös taukoa. Ennen kouluttajan tuloa muistuttelin Nopalle esteen kierron, kepit parista eri kulmasta, keinun, renkaan ja puomin.

Rata oli 21 estettä pitkä ja se piti pilkkoa pariin osaan, kun ei sujunut kokonaisena. Aika vaikeita koukeroita ja muutamia jouduttiin oikein hinkkaamaan ja miettimään. Noppa jaksoi hyvin tehdä ja tämäkin treeni pidettiin tehokkaana. Rankka päivä vaikutti vähän hyppytarkkuuteen ja vauhtiin kuitenkin, törmäsi renkaaseen ja muuriin. Ei vammoja, vaikka renkaan turvamekasismi aukesi ja muurin päätytolppa kaatui... Näistä uusinnat puhtaita ja lelulla myös erittäin vauhdikkaita. Hassu koira. Pätkissä saatiin rata kuitenkin kivasti läpi ja muutamia hyviä onnistumisia vaikeisiin kulmiin.