Katsaus voittajaluokan liikkeisiin.

Viritin sinisistä leikkiämpäreistä ruudun testiksi. Lyhyeltä matkalta muutama lähetys, ei mitään ongelmaa erilaisten tötsien kanssa.

Seuruu tänään ihan super! Alkuvirittelyiksi laitoin metallipannan kaulaan, tämä riitti. Alun perusasentoon pieni hammaskosketus liivintaskulle.. Seuruu pitkänä ja palkka vasta lopuksi, käännökset ja temmonvaihdot, askeleet joka suuntaan, tein ne itse sen kummemmin vääntämättä niin onnistuikin ihan luonnollisesti :)

Liikkeestä istuminen ei ongelmia, ei tehnyt kertaakaan virheitä, olen itse tarkkana että tulee oikealla äänenpainolla ja askeleella.

Kaukoissa reippaasti hiomista. Tosipitkältä matkalta ekoja nousuja, joissa istuminen sujuu jo. Seisominen ei tahdo löytyä ekalla. Lyhyemmältä matkalta sitten muistuttelua siitä, että seisomassa myös pysytään. Pidemmältä matkalta useampi liike testiksi ja eteneehän se puolen koiran mitan verran. Siihen sitten otin vähän peruutteluita väliin ja kun virettä oli niin sitähän sitten peruuteltiin yhdellä käskyllä vaikka kuinka ja monta askelta :D Hassu koira. Helpot vaihdot sitten vielä lopuksi.

Metallinouto nyt ilmanmitään pitoja ja se nousi oikein nätisti. Muutama vauhtina ja loppuun kokonaisena. Eteni vauhdilla, nosti kohtuu hyvin ja piti eikä pudotellut. Ei tosin edessä kestä kovin pitkää odottelua edelleenkään.

Hyppynoutoa agiesteellä, kun lautaeste on edelleen korjaamatta... Enivei ensin muistuttelin hypyllä, sitten kapulalla, takaisinhyppy  meinasi unohtua. Noppa etenee tosi kovalla vauhdilla puukapulalle ja hypylle yleensäkin, joten täytyy treenailla lyhyellä matkalla noutoa. Vinot heitot ei haittaa koiraa, mutta takaisinpäin hyppy meinaa aina mennä pitkäksi ja luovutus on sitten ihan vinossa. Muutama onnistunut suoritus hallitulla siistillä hypyllä.

Tunnari on vielä lapsenkengissä. Noppa lähtee käskyllä nyt jo hyvin hakemaan omaa, ei tarvitse enää käsiapuja. Haetin ensin heinikosta muutaman kerran vain omaa, sitten ripottelin ympärille neljä väärää. Kaksi onnistunutta oman noutoa, tosin en tiedä menikö vain suoraan sille huomaamatta edes muita.. Tähän pitäisi kohta saada vähemmän hajustettu oma ja sitten kapulat esille.

Luoksetulon seisomisen tahtoo valua pari koiranmittaa. Ei kai tämä ihan kamala ole, kun avoimessa on kamalampiakin tehty. Maahanmeno ok. Ei etene tasaisesti pysäytysten välillä ja vauhti hiipuu liikaa loppua kohti reippaaksi raviksi. Alun vauhtia pyrin hillitsemään hillityllä kutsulla. Eteen tulee hyvin, mutta siitä ottaa perusasennon aina vaan vajaasti. Hmph.

Loppuun vielä ruutu oikeilla merkeillä ja nauhan kanssa, jotta itsekin näen onko vai eikö. Eka lähewtys täydeltä matkalta ei löytynyt heti. Annoin sitten hakea ja kun viimein löytyi, pysäytin. Kävin hakemassa pienten kehujen kera ja lähetin sitten puolimatkasta. Nyt löytyi hyvin ja siitä pallopalkka. Lopuksi täydeltä matkalta ja lähti hyvin, epäröi puolimatkassa hiukan, kunnes ampaisi täysillä ja pysäytin ruutuun, jäi hiukan oikealle. Tämä siis hyvä.

Oliko siinä kaikki? Paikallaoloja pitäisi sitten treenailla porukassa. Jos kaikki osuu kohdalleen ja koira onnistuu osaamisensa tasoisesti, olisi ykköstulon mahdollinen. Mutta pitkä matka tästä vielä on nappisuoritukseen. Katselin vähän kisakalenteria ja marras-joulukuussa olisi muutama sopiva ajankohta. Siihen mennessä voisi osaamisen tasokin jo olla sellainen, että uskaltaisi lähteä kokeilemaan.