Tänään oltiin koko päivä agihallilla oppimassa lisää hyppytekniikasta. Alkuun luento ja sen jälkeen kolme ryhmällistä koiria. Noppa osallistui viimeiseen ryhmään. Hirmuisen mielenkiintoista oli katsella erilaisia koiria erilaisilla tekniikoilla ja kyllä pikkuhiljaa oppi joitakin asioita katsomaan, alkuun ei erottanut kummempia tekniikasta.

Kaksi treeniä Nopalle. Ekassa viiden hypyn suora 20cm rimoilla, speed bumpilta lähdettiin liikkeelle, se oli 4 askelta ensimmäiseltä hypyltä. Hyppyjen väli 6 askelta. Noppa malttoi hienosti istua paikoillaan kun vein lelua ja jaksoi malttaa vaikka olin itse palkan luona kyykyssä kutsumassa, sekä eteni hyvin vaikka jäin sen taakse lähettämään. Eka hyppysuora oli kuitenkin aika karmea, eihän pieni koira koskaan ole tällaista joutunut tekemään ja vauhti ja etäisyydet oli aivan mitä sattuu. Siispä vaihdettiin bumpit tilalle. Näillä halusi hypätä kaksi viimeistä yhdellä loikalla, joten pelailtiin vähän palkan paikan kanssa. Hyppy alkoi vähän löytyä ja rytmittyä, mutta toiveena koiralle olisi myös enemmän ajatusta jarrutukseen, jotta käyttäisi siihen myös enemmän takapäätä.

Toisella kierroksella otettiin yksittäistä hyppyä ja okseria. Bumpin etäisyys eturimasta 5,5 askelta, riman korkeudet vaihteli noin 35cm. Todettiin kuten oli tiedossa, että hyppää vallan korkealle. Hilailtiin vähän rimoja ylös alas ja koiralla alkoi vähän herpaantua tuo odottaminen, joten jouduin vähän enemmän vahvistamaan myös ettei varastele. Okserilla Nopalle ei sopineet vinot rimat, koska lähti kääntämään itseään riman päällä vähän miten sattuu. Suorilla siis ja loppuun myös vinoilla jotka ulottui maahan niin, että hypyn korkeus keskeltä oli ehkä sen 20cm.

Tämä oli selvästi Nopalle tosi raskas päivä, väsähti lyhyistä pätkistä oikein urakalla :) Saatiin nämä hypyt kotiläksyiksi, katsotaan miten tuo hyppy ja korkeuden hallinta lähtee käyntiin. Lisäksi käydään jossain välissä tarkastuskäynnillä fyssarilla, ettei ole kehittymässä mitään jumeja.

Lisäys: Josko kerätään näitä isompia lihashuoltojuttuja tänne sitten myös ylös, jotta itselläkin muistissa koska on tehty ja mitä. Verryttelyt ja jäähdyttelyt kuuluu jokaiseen treeniin, joskin ne voisi varmasti tehdä paljon paremmin. Kotona varsinkin lämppääminen on pienimuotoisempaa, koira kuitenkin kun saa liikkua vapaana käytännössä aina. Pienimuotoisesti myös venytellään ja "ravistellaan" lihaksia urheilusuoritusten jälkeen, aktiivisimmin tätä olen tehnyt pyörälenkkien jälkeen, joita ei tänä vuonna ole tehty ollenkaan maallemuuton jälkeen. Pyöräillessä liikunta on niin kovin yksitoikkoista.

Loppulause, tänään pidettiin reilun puolen tunnin hierontatauko leffaa samalla katsellessa. Noppa teki itse hyvät venytykset ja kyllä se näistä tuokioista nauttii, rintahieronnan aikana sain minäkin kattavan pesun :) Lapojen välissä vähän kireää, samoin tuolla lanteessa, mutta minun "oppimattamiin" käsiin tuntui kuitenkin ihan hyvältä ja alkuun ne huutamat paikat mistä huomautti, sai käydä lopussa läpi ihan normaalisti. Nämä toiminnot lopetetaan aina siihen, että koira näyttää nukahtavalta.