Aamulla oli Nopan tokokoe, voittajaluokan korkkaus. Treenaamattomuudesta huolimatta päätin lähteä katsomaan kisakunnon, yrittäen keskittyä koiraan. Koe oli Kirkkonummella, tuomarina Ossi Harjula. Nopan tulos oli hyvä ja tuomarointi armollinen. Kolmostulos 216,5 pistettä. Ykkönen jäi kahden häröliikkeen päähän.

Paikallamakuu 10

Seuraaminen 6

Istuminen 8,5

Luoksetulo 7

Ruutu 7

Hyppynouto 8

Metallinouto 8

Tunnistusnouto 8

Kauko-ohjaus 0

Kokonaisvaikutus 7

Paikallamakuu oli siisti ja hyvä. Kehäänmennessä pientä häslää ja alkoi heti nuuskutella maata.

Seuraaminen oli tosi hienoa alun kaksi kolmasosaa, sen jälkeen harhautui haistelemaan yhtä kohtaa maassa, niin intensiivisesti että olisin voinut kuvitella siinä sattuneen jotain. Lopussa pasmat sekaisin.

Istumisen seuruu huono, katsoin juuri koiraa kun piti anatta käsky, joten siihen tuli sitten ylimääräistä apua.

Luoksetulo Nopalle tyypillinen, itse sekoilin käskyissä.

Ruutuun hienosti ja kovaa, maahankin hyvin, mutta lähti tulemaan tokan käännöksen jälkeen ilman lupaa ja seurasi sitten oikealla puolen... Itse mokailin pysähdyspaikan kanssa ja omalla asettumisella merkin viereen estin koiraa tulemasta perusasentoon. Tästä sain sättimiset tuomarilta ja naurettiinpa siinä sitten vielä yhdessä koko jutulle.

Hyppynoudossa hiukan empi ottaa vierasta kapulaa, muuten vauhdikas.

Metallinoudossa entistä enemmän empimistä, mutta toi eikä ehtinyt pudottaa!

Tunnari oli myös tosi hieno ja tikut ympyrällä jota ei ole ollenkaan teeenattu. Varmasti silti toi oman.

Kaukoissa tapahtui samanlainen härö kuin edellisviikon treeneissä, seisomasta istumisen luki peruuttamiseksi ja siihen se sitten lössähti. Olisin tietenkin voinut olla antamatta uutta käskyä ja taktikoida, muttei tullut sitten mieleen. Tästäpä siis harmillinen ainoa nolla.

Kaikki perusasennot oli puutteellisia ja vire vähän lopahti. Kestävyyttä pitää treenailla lisää ja nyt se nenä pois sieltä maasta! Kuitenkin kaiken huomioon ottaen oikein hyvä suoritus ja saatiin kisakokemusta minulle, sekä ajatuksia jatkossa treenattavista asioista.

 

Sitten siihen surulliseen puoleen. Iltapäivällä rakas pieni kainaloeläin Kissa piti lopettaa.