En jaksanut ottaa koiraa töihin mukaan, joten tehtiin sitten treeni iltasella etupihalla. Rakensin meille kenttää kävellen edestakas ja koira oli paikallamakuussa sillä aikaa. Kävin pari kertaa kehumassa ja palkkaamassa maahan.

Alkuun seuruuta pidempi pätkä käännöksillä, pysähdyksillä, askelilla ja temmoilla. Vähän halusi lähdöissä näpsiä, mutta tasaantui ja kielsinkin kertaalleen. Vähän pyöritti päätä kun tehtiin taas eri kohdassa pihaa hommia ja oltiin pusikoidenkin välissä, mutta loppuun tosi hyvä vire ja tuntui vaan nousevan kun edettiin.

Luoksetulo muutamia palloleikkejä pysäytykseen ja kertaalleen myös makuu, tämä ok ja eteentulo hyvä, perusasento ihan vajaa josta huomautin ja uusiksi vartaloavulla hyvä. Yksittäisenä liikkeenä se onnistuu hyvin, mutta nämä kokonaisten liikkeiden loput on tosi rumat.

Liikkeestä istumiset ja kierrot hyvät.

Kaukoissa laitoin tikun eteen merkiksi ettei saa edetä. Välimatka pitkä. Ekoissa vaihdoissa jouduin kertaalleen korjaamaan kun ei meinannut pysyä seisomassa ja lähti siitä sitten uusintakäskyllä peruuttamaan. Oli vähän epävarma, kun kehuin tosi hillitysti liikkeiden vaihdosta.Toinen uusinta tosi hieno! Annoin kehut nyökkäämällä. Sitten vielä muutamia ylösnostoja ja leikkiä palkaksi.

Ostin läjän uusia tunnarikapuloita ja tehtiin treeni näillä ihan uusilla hajuttomilla. Poimin pihdeillä pussista 5 väärää ja laitoin uuden oman lyhyellä hajustuksella. Vihjeenä näissä on ollut sivulla minun kääntyminen ja sana oma. Lähetys hiukan normaalia pidemmältä yrittäen edetä pikkuhiljaa kisapituuteen. Lähti hyvin, aloitti vasemmalta haistelun ja eteni omaan, oman yli ja palasi takaisin omaan tuoden sen rauhassa, kertaalleen pyöräytti suussa. Hienoa!

Ruutu oli taas eri paikassa ilman nauhoja nyt ja olin vienyt pallon sinne nurmikon sekaan odottamaan. Hyvin bongasi kun tultiin merkille, annoin vihjeen ja nousin takaisin seisomaan vasta kun koira oli katsonut oikeaan suuntaan. Se haki kertaalleen oikealta ja sitten lukitsi eteenpäin. Kontakti, sanoin valmis koira nytkähti mutta pysyi, käsimerkin kera ruutuun ja eteni kovaa ja suoraan pallolle. Sitten ilman palloa, hyvin löytyi, joskin hidasti ja jäi etureunaan, pysäytin taas vähän aikaisin. Palkkasin ruutuun ja sitten tehtiin erillisenä loppukuviota, laitoin makuulle ruutuun ja kävelin kuvion. Ensin vaikeamman kautta, joka hyvä. Toinen toiseen suuntaan jossa varasti kun käänsin päätä koiraa kohti. Siispä hinkattiin vähän tätä ja palkkailin kun oli rauhassa. Loppuun vielä onnistunut kierto ja loppuseuruu. Leikkiä päälle ja vielä yksi lähetys, taas vähän hidasteli etumerkeillä mutta maltoin ja kiepsahti sitten sopivasti oikeaan paikkaan.

Metallinouto, josta on kotona melkein yhtä innoissaan kuin puukapulasta. Vieraassa paikassa taas välttelee ja haistelee ennenkuin tuo. No mutta, tähän pari vauhtina ja yksi kokonaisena.

Hyppynoudon rakentelin vaihteeksi puutarhakehikosta tolpan ja pensaan väliin, toimi ihan hyvin. Hyppyytin koiran kertaalleen yli, että ymmärtää mikä se on olevinaan :D Meillä on nyt myös uusi puukapula, koska vanha oli mennyt homepilkkuiseksi oltuaan ulkona. Siispä hyvä treeni vieraasta kapulasta. Lähti hyvin,  kapulalla pari kertaa korjaili otetta, jonka jälkeen toi hyvin eteen eikä hypännyt liian pitkäksi. Sitten uusinnalla meni mälväämiseksi, josta kielsin. Otettiin lyhyelltä treeniä kiertäen minun jalkaa niin, että tulisi suoaan hyvin kapulalle. Muutamia hyviä toistoja ja pitoja, välillä jouduin niistäkin huomauttelemaan ja auttamaan. Sitten loppuun kokonaisena hyppynouto, nyt oli superhyvä! Siispä superhyvä palkka :)

 

Ai niin ja vähän agiasiaakin, nyt vasta selailin ASB-lehteä ja siellä oli juttu Hattulan kisoista. Nopan kanssa noustiin siellä kakkosiin ja oli tekstissäkin maininta meistä :) Ja tietty kaikista voittajista ;) Kuviin asti ei oltu päästy, juuri luokan päätteeksihän alkoi tulla oikein kunnolla vettä.