Tänään Mian kanssa tokoa sateisella lätäkköisellä Tuomarinkylän parkkipaikalla.

Noppa teki vieraan paikan treeninä koeliikkeitä, käskytettynä myös. Ensin seuraamista, jossa vähän joutui herättelemään ja muistuttelemaan, kun hämmensi. Jätätti jossain vaiheessa iaka lailla kun pää pyöri niin kovasti, teki kuitenkin hetkittäin ihan ok. Teknisesti myös ok.

Ruutu vihreillä tötsillä, ekaa kertaa. Olin vienyt pallon valmiiksi ruutuun ja ilman sen ihmeempiä suuntaamisia ja virittelyjä otettiin suunta koematkan päästä, annoin vihjeen ja nousin seisomaan vasta kun nenä osoitti oikeaan suuntaan (tutka näyttää toimivan :) ) ja lähetin käsimerkin kera. Meni kovaa, hiukan kaarsi vasemmalle, mutta etumerkkien välistä hyvin läpi ja pallolle. Toinen lähetys ilman palloa jonne lähti hyvin, himmasi etumerkeille ja pyörähteli, olisin voinut malttaa seiso-käskyn kanssa. Siitä jos olisi käskenyt maahan, olisi taas etutassut livahtaneet nauhan yli. Kamalan vaikea nähdä onko se riittävästi vai ei. Loppuun vielä erillisenä loppukävely, jossa kävin ensin palkkaamassa siitä että pysyi ja toisella kierrolla kutsuin. Tuli laukalla vaikkakin hiukan hitaasti, hyvin sivulle.

Tunnari hajuttomilla kapuloilla ja saman sarjan omalla. Mia toimi liikkurina. Kokonaisena luovutukseen asti. Vihjesana ennen liikkeen alkua. Istui nätisti paikoillaan odottaen. Minä en nähnyt minne kapulat vietiin, olin vähän itse vinossa ja ajattelin että Mia laittoi ne nurmikkoon piiloon, mutta kun annoin lähetyskäskyn, koira meni ihan oikeaan paikkaan ja siellähän ne syksyn lehtien keskellä oli hiekalla. Aloitti haistelun puolesta välistä ja haistoi yhden yli oman, toi oman, oli viemässä ensin Mialle molempia vilkuillen ja annoin vähän käsiapua, jotta löytyi oikea paikka. Vähän pureskeli edessä ja olisi herkästi pudottanut, siitä huomasi pienen epävarmuuden, mutta kokonaisuudessa tosi hienosti! Tokaa kertaa liikkurin kera ja ekaa kertaa näin kokonaisena :)

Tauon jälkeen kaukot. Vedettiin maahan viiva, en ottanut eteen apukeppiä. Pää pyöri taas jonkin verran, mutta meni hyvin maahan. Istu-seiso-maahan-kuvion otin, en tiedä kuinka kaukana olin mutta sopivan kaukana, otti liikkeet ekalla vaikka vähän haistelikin eikä liikkunut yhtään viivalta täysien vaihtomäärien jälkeen :) Kehuin liikkeiden välillä nyökkäämällä ja kertaalleen annoin istumisesta käsin kehut ja se muistutti liikaa seisomisen käsimerkkiä, nousi viivellä, kehuin sitten vaan kun olin itse ollut epälooginen niin ei ollut koiran vika.

Luoksetulossa Mia heitti palloa käskyllä, itse sähläsin pysäytyspaikan kanssa ja toisella kerralla hevonen tuli samalle parkkipaikalle, tämä sai koiran pasmat hiukan sekaisin. Ai niin ja ekoilla käskyillä ei toisessa halunnut mennä maahan ollenkaan, kun siellä seisoi pallonheittäjä siellä edessä lempipallon kanssa odottamassa! No joo no, mitenhän tähän keksisi sen parhaan treenikeinon.. Kun kyllä se pysähtyy ihan ok mutta kamalan laiska se pysähdys on siihen verrattuna, mitä se voisi olla. Hevosen takia sai mennä autoon vähänksi aikaa odottamaan.

Nouto ensin puisella hiukan hetsaillen, kun laski tuo vietti hiukan turhan alas. Korjasin kapulan pitoa edessä ja korjaamisen jälkeen pito hyvä. Siitä vaihto metallille, ällöten nosti ja toi ravilla, pudotti eteen ja olisi lähtenyt haistelemaan, jos olisi saanut. Tästä sitten muutama vauhtina ja muutama niin että kapulan nostosta ja käteen saamisesta lensi pallo.

Loppuun sitten vielä paikallamakuu. Noppa sai tehdä Readyn kanssa, joka vasta opettelee. Vapaana makuupaikalle ja hyvin käskystä maahan, jätin siihen ja menin itse rekan perävaunun taakse välillä kurkistellen. Ready teki vieressä erinäisiä liikekuvioita, Noppa pysyi nätisti, ehkä aavituksen vaihtoi noja-asentoa. Minuutin verran kuikuilin piilosta. Rauhallinen paluussa ja kävin syöttämässä maassa, sieltä vapautus.

Hyvät sadetreenit, ens viikolla lisää! Treeniä sitä tarvitaankin, jotta tulisi nämä uudet paikat varmempana ja vähemmän ihmeellisenä. Huomenna alkaa myös tokon hallikausi, perjantai-illat vietetään treenien merkeissä muutaman kuukauden ajan.