Vuosi alkaa olla lopuillaan ja joulukuu on pidetty pitkälti taukoa kisaamisesta ja aktiivisesta treenaamisesta. Pimeys verottaa omaakin jaksamista ja koiralle tekee hyvää välillä touhuta muutakin.

Loppuvuodesta saatiin korkattua TOKOn voittajaluokka kohtuu hyvällä suorituksella.

Agissa on kauden aikana ylitetty tavoitteet ja edetty pienehköllä starttimäärällä yhtä vaille kolmosiin :)

Jälkijutut on olleet tauolla koko vuoden.

Seuraavan vuoden tavoitteet asetetaan yhtä lailla melko matalalle, talossa on vielä paljon remontoitavaa ja pihalla riittää työsarkaa useammallekin kesälle.

TOKOssa olisi tavoitteena VOI1 kevätkaudella ja mikäli tässä onnistutaan ajallaan, voidaan miettiä EVL korkkaamista. Koularia on voittajasta hae. JoukkueSM on ensi vuonna Kuopiossa ja olen ilmoittanut Nopan olevan käytettävissä ATD-joukkueeseen.

Agissa aloitetaan viimeisen LUVAn metsästys uutena vuotena ja pyritään kisaamaan kolmosiin vuoden aikana. Kolmosista olisi kiva saada jokunen hyvä onnistuminen, vaikkakin SERTit voipi olla meille vielä liian kaukana. Kesällä toivottavasti päästään kunnon kisaturneelle.

Jälkijuttujen puolesta voitaisiin keskittyä selvittelemään kuinka koira selviää kentällä niistä paukuista. Nuoruusaikaan käytiin niitä useampaankin otteeseen kuuntelemassa, mutta nyt täytyy jossain vaiheessa tuupata tottiskentälle muiden mukaan. Jos niistä paukuista muodostuu ongelma JK-harrastukseen, mietitään FH. Tässä ympärillähän peltoja kyllä riittää, mutta riittääkö koiralla maltti ja minulla taidot, sitä en tiedä. Peltojäljenhän ajattelin jo hylätä aikaisemmin, mutta onhan koiralla siihenkin pohjaosaaminen olemassa. Ja minulla.