Tänään satoi vettä. Ihan riittävästi.

Eka rata oli agirata. Heti esteellä viisi tiesin olevani vallan myöhässä. Alun hyppy muuri ja tiukka käännös takaisinpäin keppien aloitukseen meni nätisti ja suoran putken jälkeen piti takaa ohjata koira poikittain olevan hypyn yli. Jäi siinä vähän kyselemään josta jo ajattelin tulleen kiellon, muttei käsi noussut. Takaosan hyppykuvio aiheutti hiukkasen taas päänvaivaa, mutta 65cm rimat suoritettiin tänään varmasti. A-esteelle vauhdilla ja sen alastulokontakti hyvä, myös puomilla hyvä, vaikkei kyllä ajatellut pysähtymistä. An ali menevä putki olisi ehkä pitänyt ohjata toista puolta, tiukalla pelastusjarrutuksella sain koiran jarruttamaan ja ottamaan keinun, tässäkin pelkäsin että nostaa käden kiellon merkiksi, mutta ei onneksi. Ylösmeno sivusta nipin napin ja alastulo samoin koira seisoi melkein poikittain. Unohdin jo miten loppusuora kulki, mutta hyvin se meni sillä nolla rapsahti :) Pari sekuntia vain yliaikaa, joten ei niitä merkittäviä tuloksia vieläkään. Oltiin kuitenkin toisia, joten kotiintuomisia taas.

Toinen rata oli hyppäri. Tuomaripa vaihtoikin vielä kesken rataantutustumisen yhden numerolapun paikkaa ja kertoi vähän myöhässä, että a+b estemerkintä koski hyppyä numero 13 eikä 8, rataantutustumisaikaa olikin sitten ihan riittämiin kun uudestaan saatiin mennä. Keskiosassa taas kamalan hankalaa hyppypyöritystä, mutta sain niihin mielestäni suunniteltua ihan sopivat kuviot. Enkä ollut väärässä, vaikkakin ihan aavistuksen väärissä paikoissa ;) Virhe tuli vähän odottamattomassa kohdassa kun koira irtosikin putkeen vaikka piti ottaa yksi hyppy eri suuntaan vielä ennen sitä. Ei kyllä alastulon jälkeen kuunnellut yhtään vaan päätti että se oli seuraava este :) Siitä siis hyl. Jatkettiin loppuun ihan hyvää menoa ja taas kolmen putken risteyksessä lähti lapasesta väärään putkeen, näihin olisi molempiin vaan pitänyt valssata. Putken jälkeen annoin painaa täysiä ja ottikin kepit tosi nätisti kyselemättä, vaikka itse juoksinkin perässä.

Tältä päivältä hyvänä petrauksena tuo rimojen pysyminen. Eilinen pudotus oli ehkä omaakin syytä kun tiukkaan takaakiertoon lähetin, mutta kyllä koirallakin oli tänään ajatus noista korkeista rimoista. Ekan radan ihanne oli aika tiukaksi laitettu, ei me nyt ihan mitään megamokia siellä tänään tehty (toisin kuin eilen). Ekaksi tullut teki kuitenkin yli 8s ihanneaikaa nopeamman nollan, siihen olisi joka tapauksessa ollut meillä liian pitkä matka. Hyppärilläkin tuli tosi hyviä nollia, joten hylly ei harmita niin kovasti :)

Huomenna olisi vielä kaksi rataa edessä. Osallistujia huomenna taisi olla 12 ja 11, ainakin yksi koirakko taisi jäädä pois...