IHAHin kisat tänään ulkokentällä, koko viikonlopun on enemmän ja vähemmän satanut vettä. Onneksi meidän kisasuoritukset saatiin päätökseen kohtuu hyvässä säässä.

Ilmoitin Nopan kahdelle vikalle radalle, joista eka oli agirata ja toinen hyppäri. Agirataan tutustuessa jäi mieleen muutaman kinkkisempi kohta, mutta kokonaisuutena ei mitenkään mahdoton. Nopalla oli tänään hienosti virtaa ja vauhdikkaasti lähdettiin, se verran vauhdikkaasti että koira jatkoi kaarteessa renkaalle kun piti ottaa siinä vieressä oleva pituus. Tämä meni omaan piikkiin kun päästin etenemään. Loppuun rämpien, kontaktit teki hyvin.

Hyppäri olikin sitten vallan eri juttu. Juoksurata, jossa pari meidän tyylille ihan mahdotonta kohtaa. Siispä päätin suhtautua rataan hyvänä harjoituksena ja kokeilin kaikkia mahdollisia ohjauksia joita ei oikeasti osata :) Koiran jätin kolmen hypyn taakse lähtöön ja ohjasin sen sujuvasti ekojen hyppyjen yli, jotka eivät olleet linjassa. Tiukka persjättö putkelle ja poispäinkäännöksellä putkenjälkeinen hyppy. Tämän jälkeen mentiin taas suoraan ja kovaa putkea toiseen suuntaan, kevyt kaarre hyppysuoralle jossa tokavikana muuri ja vikana rengas, hetken mietti muurilla mutta tuli nätisti yli. Kaarteessa taas poikittain yksi hyppy jonne lähetys kaukaa ja siitä kepeille. Keppien jälkeen persjättö hypylle ja poispäinkäännöksellä seuraavalle, siitä mutkaputkeen ja suoraan putkeen ja täysiä vikalle hypylle.

Ihan sairaan hieno rata meiltä! Sellainen epätodellinen olo oli ohjatessa kun ajattelin heti alkuun tössäävän. Enkä varmaan ole ikinä radalla vielä huutanut niinkuin tänään ja ollut ajoissa sen käskytyksen kanssa :D Noppa haukkui lähdössä melkein koko edeltävän koirakon suorituksen ajan, joten silläkin oli virtaa. Jos nyt jotain pitää kritiikkiä keksiä, niin olisinhan voinut olla paljon tarkempi ohjauksen kanssa ja tehdä koiralle käännökset paremmikis, nyt koko rata oli laajoja kaarteita ja käännöksiä. Mutta hei, siistiä! Harmi ettei tullut videolle! Miinusta siis reilu 3s, sijoitus kymmenes.