Tulin sunnuntaina kipeäksi ja lievästi lämpöisenä ja ääni käheänä lähdin sitten viemään Noppaa sovitulle paimennuspäivälle. Teemu lähti mukaan ja saikin kivaa videota ja kuvaa otettua.

Mukavilla, ei liian liukkailla, lampailla koirakot tekivät kaksi pätkää. Noppa meni ensin aitaukseen hiukan hämillään pitkässä liinassa ja oltiin ehkä molemmat alkuun hiukan pihalla, miten siellä pitäisi toimia. Aluksi oli tarkoituksena vain liikutella lampaita ja katsoa koiralle sopivaa välimatkaa ja kunnioitusta. Videolta näkee hyvin että minullakin on lampaat hukassa ja kiellän koiraa ihan turhaan. Noppa hakee minusta tukea ja kyselee kovasti mihin pitää mennä ja mitä saa tehdä. Lopuksi saadaan kuitenkin yhteisymmärrystä toimintaan ja koira lähtee juoksemaan kivasti lampaita ympäri. Kouluttaja päästi sen aika nopsaankin irti liinasta, koiralle oli näköjään kasvanut korvat ja jo järkeäkin päähän. Saatiin kehuja sen puoleen, että sopivasti on painostettu silloin nuorena, osaa kunnioittaa ohjaajaa. Maahanmenojakin tehtiin ja vaikka ne kuulemma oli tosi hienot, minusta tuntui että koira kuunteli käskyjä noin joka kuudennella kerralla ;)

Toinen pätkä tehiin kuljetusta ja taas pääsi liinasta tosi aikaisessa vaiheessa. Kun ei tehnyt mitään syöksyjä päin lampaita. Nyt lähti nätisti irtoamaan lampaiden ympärille ja kun minun piti pysytellä lampaiden toisella puolen, en ollut itse kiinni koirassa häiritsemässä sen työskentelyä. Videolta näkyi että vaikka aluksi taas oli jonkin verran hakusessa, alkoi kuljetus sujua lopuksi tosi nätisti. Puoliympyrällä koiran pitäminen tosin oli hyvin haasteellista, kun ei se meinannut millään kääntyä käskystä. Loppupätkän kuljetteli sitten aidan viertä ja käytti aitaa hyväkseen. Teki itsenäisiä maahanmenoja kun siltä tuntui ja oli muutenkin tosi kiltisti :)

Päivän jälkeen kotona oli maailman onnellisin pieni koira :)