Noppa aloitti talvikauden uintiputken ja hyvin aloittikin. Vanhat opit hyvin mielessä ja muutaman ekan vedon pidin liivejä, sitten sai uida ilman. Haki lelua kivasti, kannustuksella meni veteen itsenäisesti ja lopuksi tuli myös itsenäisesti samaa reittiä takaisin, mistä meni veteen. Aluksi piti vaan uida suoraan kohti lähintä ylöstuloa ;) Ei vaikuttanut väsähtävän ollenkaan, vaikka koko puolituntinen uitiin. Lopuksi kunnon shampoopesu ja talven pölyt pois turkista.

Illalla agitreenit pitkästä aikaa. Noppa sai ensin toimia Essin harjoituskoirana, kun omansa ei voinutkaan treenata. Noppa hyppi miniesteitä, tarkoitus kun oli treenata minikoiran ohjaajaa, ei niinkään Noppaa. Luulen että Essillä oli ihan hauskaa, Nopalla ainakin oli suu hymyssä.

Sitten otettiin omat treenit, Noppa sai suorittaa vikana, pääsi vähän huilimaan välissä. Tiukkoja käännöksiä oli rata täynnä ja niitä vähän hinkattiin. Kokeiltiin erilaisia ohjauskikkoja näihin ja tuntui se valitsemani olevan Nopalle paras. Kiva poispäinkäännös saatiin hankalalle muurikulmalle hyvin toimimaan, eikä koira epäröinyt ollenkaan. Hyvä. Sitten harjoitettiin ohjaajaa persjätön kanssa, olipa hankalaa, mutta saatiin siitä tosi toimiva. Näitä pitäisi enemmän vaan uskaltaa tehdä, kun koiran toiminta on kuitenkin niin omasta ajoituksesta kiinni.

Hyvä treeni, ens viikolla uudestaan.