Tänään yhteisesti paikallamakuuta ja hyppyä.

Paikallamakuussa tehtiin osaavan parin kanssa paikallamakuu, koirilla väliä noin metri. Vuorotellen ohjaajat pujotteli koirien ympäri, jolloin välillä seisoin oman koiran vieressä ja välillä usean metrin päässä. Noppa malttaa tosi hyvin ja tarkkaavaisesti maata paikoillaan, mutta muiden kehuessa omia koiriaan herpaantuu ja saattaa jopa yrittää pompata ylös. Korjaa kuitenkin heti käskystä, ei tarvitse itse ollenkaan liikahtaa.

Liika hyppiminen näytti tökkivän, joku oikosulku viimeisessä harjoituksessa? Piti tiiviin kontaktin ja onnellisen hölmö ilme naamalla tuijotti minua edelleen useamman käskyn saatuaan... Piti uudestaan vähän helpottaa viemällä namia esteen taakse. Pysäytys esteen taakse onnistuu loistavasti SEIS käskyllä. Loppua pitää vahvistaa, sillä pyrkisi väistämään kun siirryn sivulle seisomaan.

Muiden hyppiessä treenailin kaukoja, joissa ajattelin opettaa seisomisen hiukan peruuttavaksi, jolloin pysyy kohtalaisen paikoillaan. Tosin liikkuu sivusuunnassa vasemmalle? Etäisyyttä on tällä hetkellä minun ja koiran välillä pari metriä.

Lisäksi seuraamista ja erilaisia käännöksiä, joissa alkaa olla tosi hyvä, kunhan jaksaa keskittyä. Takapuolikin on siis saatu kunnolla heräämään :) Täyskäännös, vaikkakin hiukan väljä, oikein hyvä. Peruutusta ei täysin vielä tajua kuin yhden askeleen verran, oikealle sivusuunnassa pari askelta hyvä. Testasin myös neliökävelyä ja siinä seisomista, maahanmenoa ja istumista.