Nopan kanssa kisattiin Purinalla oman seuran pääsiäiskisoissa kolmen radan verran.

Eka rata tuntui jo rataan tutustuessa erittäinkin sopivalta ja suoritettavalta. Eivätkä seuraavat juurikaan sen pahempia olleet. Sisko-Liz oli myös kisaamassa joten Minnan kanssa saatiin kuvattua toistemme radat. Ekalta radalta tipahti ensimmäinen kolmosluokan NOLLA! Muutama kinkkisempi kohta radalla mietitytti etukäteen, mutta ne ei aiheuttaneet ongelmia sitten suorittaessa kuitenkaan. Kontaktien alastulot otin tarkasti ja koira oli hyvin kuulolla. Alun hyppy-rengas-suora vähän jännitti, mutta jäin renkaalle ohjaamaan eikä onneksi kiertänyt.

Ensimmäisen radan video, tulos 0 aika -4,71, sijoitus 21 . :

www.youtube.com/watch

Toisella radalla oli jo enemmän niitä tiukkoja takaakiertoja joissa Noppa ei ole kamalan taitava. Huomasinkin että se ponnisti yhdestä hypystä ja ajattelin että tuli hylly. Muttei tullutkaan. Videolta huomaan että koira lähtee jo A-esteellä loikkimaan kontaktien alastuloja enkä reagoi ensimmäiseen, puomin alastulolla se kostautuu kun en ole tarkkana ja päästän sen juoksemaan puomilta ennen kunnollista alastuloa. Sieltä siis vitonen. Mutta ei ollut tuplanolla kaukana! VAU! Tällä radalla okserikin onnistui ihmettelemättä :)

Seuraavan radan video, tulos 5 aika -4,38, sijoitus 33.  :

www.youtube.com/watch

Kolmannelle radalle olin muka valmistautunut hyvin ja jäin sitten suustani kiinni vain huomatakseni, että meidän piti jo olla lähtöpaikalla! Kamalalla kiireellä sinne ja koiralta takkia pois ja omat hanskatkin jäi vahingossa käteen... en siis ehtinyt käydä mielessäni läpi rataa enää ollenkaan ja meidän tilalla mennyt koirakkokin suoritteli vääriä esteitä ja tuli nopeasti radalta pois. Meidän lähtönumero oli 60 ja rataantutustumisesta oli pitkä aika. Onneksi muisti sitten kuitenkin pelasi, vaikkei ihan kaikki kaarrokset oikein osuneetkaan kohdilleen. Kolmannelle radalle vaihtui tuomari, joka asetti toiseksi esteeksi muurin. Sen jälkeen piti vielä kaartaa oikealle, onneksi ei kuitenkaan ollut takaakiertona. Lähdin liian reippaasti ohittamaan muuria ja koira kielsi. Hyppäsi toisella käskyllä kuitenkin ja sitten jatkettiin matkaa. Putkenjälkeisellä hyppykaarella okserin jälkeen lähti vahvasti tulemaan minua kohti ja viime hetkellä sai pelastettua toisen hypyn. Siitä huono tulokulma sitten keinulle, jonka kuitenkin poimi hienosti! Siitä kehu. Vaikka olin nyt A:lla tarkkana alastulon kanssa, ei puomin alastulo silti oikein natsannut. Hyi hyi. Koira pysähtyy kyllä mutta tasaiselle maalle.. Tuomari seisoo vieressä ja minä pällistelen kun hitto sehän pysähtyi väärin! Ei kuitenkaan viheltänyt hyllyä ja jatkettiin sitten loppuun asti.

Vielä se kolmas tulos 9,54, siis vitonen ja yliaikaa 4,54, sijoitus 16.  :

www.youtube.com/watch

Sisko-Liz teki ekalta radalta myös hienon ensimmäisen nollansa, onnea :)

Päivä oli tosi hyvä ja olen tosi tyytyväinen. Meidän hyllyputki on nyt ohi ja kun viimeksi tuli ensimmäinen tulos, tänään eka nolla ja yhteensä kolme tulosta! Videoita katsellessa lisäksi sanottakoon, että johtuu se sitten alustasta tai yleisestä tehostetusta koiranhuollosta tai treenauksesta, vauhtia oli taas enemmän ja koira hyppäsi paremmin.