Tänään Talissa vähän seuraamista korjauksineen ja oikea-aikaisine kehuineen. Tai ainakin yritystä siihen :) Seuraamispaikka on parempi nyt myös ilman kainalossa olevaa palloa. Myös sivulla kontaktissa istumisen vahvistamista. Seuraavaksi yritetään lisätä jännitettä, se on ollutkin tosi vaikeaa tähän asti, koiralla ei ole vielä ollut riittävää malttia.

Liikkeestä seiso ja maahan hienot. Niiden välillä otin luoksetulon, jonka juoksi niin sata lasissa, että tuli suoraan sivulle. Sitten häröili lisää ja lyhyeltä matkaltakin hyppäsi suoraan sivulle. Siispä vahvistamista eteen ihan lyhyeltä matkalta. Tätä taas paljon ja sitten voimakas apu jarrutukseen, jottei juokse päin tai läpi.

Kertaalleen yritti karata Miaa moikkaamaan, josta palautui äänikomennolla takaisin. Sen jälkeen saattoi vilkuilla ja heiluttaa häntää, mutta pysyi käskyn alla. Nopan kanssa saa olla tosi tarkkana, sen huomio kun herpaantuu kun ei ole suorittamassa, silloin saattaa lähteä. Siispä kisoja ajatellen, vapautuksia en voi sallia. Sillä on koko ajan oltava joku tehtävä ja olenkin tähän asti usein puhuttaessa joko leikittänyt tai käskenyt paikallamakuuseen.

Toisella kierroksella aloitettiin eteenmenon alkeet. Liike itsessään on Nopalle tuttu ruutu-treeneistä, joten lelulle irtoaminen pitkänkään matkan päähän ei ole ongelma. Tätä vahvistetaan.