Agissa tänään tiukkakurvista ja putkista rataa, joka oli vallan hauska! Hyvin selvittii ja lopuksi vielä vähän hiottiin tiukkoja kulmia.

Luka oli tänään matkassa ja istuskeltiin sitten sen kanssa kaksin kentän laidalla agin jälkeen odottamassa tokon alkua.

Ryhmäläisiä ei tänään ollut kuin kaksi, joten molemmille liikeni oma kouluttaja. Nopan kanssa aloitettiin kaukoilla, ei tehnyt tänään niin nätisti. Maasta seisomaan nousemista pitää treenailla kun se ei oikein suju. Lisäksi huomautettiin, että saisin itse olla rauhallisempi.

Tehtiin myös vähän ruutua kahteenkin otteeseen. Vein ensin pallon ja toisella kävin näyttämässä paikkaa, hyvin löysi. Ekalla kerralla pidin pannasta kiinni kun kysyin, missä ruutu, toisella kerralla ei tarvinnut pitää kiinni. Hyvin katseli siinä vaiheessa ruudun suuntaan. Tehtiin myös ruudun loppuosaa ja Nopalle on vaikeaa sieltä maasta lähteä mukaan seuraamaan. Siispä tätäkin harjoitellaan eri tilanteissa.

Paikallamakuu taisi tulla tähän väliin. Otettiin kaksi lyhyttä, olin koko ajan näkyvissä. Tässä vaiheessa Noppa alkoi taas kääntelemään päätä poispäin skeittaajista. Siihen asti ei ollut ongelmaa, mutta nyt paineistui taas niistä. Meni kuitenkin maahan, mutta kääntyi makuun aikana melkein kylki skeittaajia kohti. Toinen makuu tehtiin heti perään niin, että siirryttiin sinne skeittaajien viereen, selkä niihin päin. Tämä sujui paremmin, vaikkakin korvat sojottivat koko ajan taaksepäin. Eikä halunnut nousta makuulta ylös. Siispä hinkattiin niitä siinä sitten muutamaan otteeseen ja reipasta leikkipalkkaa. Leikkii kuitenkin ihan rentoutuneesti.

Lopuksi ketjutettiin vielä liikkeitä, koemaiset kaukot ja siitä seuraamista. Muuten ihan hyvin pitkähkö kaavio, mutta skeittajia päin mentäessä siirtyi minun taakse. Sivuaskeleet ja peruutuksetkin oli ihan kivat. Siitä sitten luoksetuloon, jota kokeitliin voittajan malliin. Seisoin skeittaajien puolella, joten Nopan piti minua lähestyessään lähestyä myös niitä. Siispä tuli reipasta ravia, eikä laukkaa kuten normaalisti. Seiso oli perussettiä, maahan käskin hiukan myöhässä ja meni istumisen kautta. Eteen ihan ok ja sivulle samaten. Tästä vielä ruutuun, kiinnipitämättä kysyin missä se on ja hyvin haki katseella. Lähti käskystä reippaasti ja eteni ilman ylimääräisiä kieppejä oikeaan paikkaan, josta seis ja maahan, maahan piti käskeä kahdesti kun jäi puolitiehen. Loppuosassa kutsuin useampaan kertaan, että tuli reippaasti.

Viimeiseksi kokeiltiin vähän hyppynoutoa, tämä sujuu ihan mallikkaasti. Tänään ei vauhtinoudot taas oikein toimineet.

Ajattelin seuraavan kerran mahdollisesti jättää agilityn välistä ja tulla koiran kanssa suoraan tokotreeneihin. Katsotaan johtuuko väsymisestä vai aidosti ihan paineistumisesta, sirkuskentällä kun muuten on olleet treenit vähän liiankin vietikkäitä. Vai olenko minä paineistunut, kun opetellaan uusia asioita kädestäpitäen kouluttajan kanssa?