Pitkästä aikaa pentueen kesken treenit :) Noppa otti ekana. Ensin hallinnassa kentällä, oli meinaan aika kova draivi. Siitä parit perusasennot ja lyhyet seuraamispätkät leikkipalkalla.

Hain lähinnä vinkkejä meidän ongelmaliikkeisiin, tai niihin joiden oikeaa suoritustapaa en osaa korjata. Eli luoksetulon pysäytystä ja noutoa. Luoksarissa päädyttiin siis pallonheittoon ja suulliseen, riittävän tiukkaan käskyyn. Siispä pallo lentää ahkerasti nyt koko viikon ja itse yritän myös keskittyä oikeaan äänenpainoon käskytyksessä. Se kun kuulostaa joka kerta erilaiselta..

Nouto on parantunut paljon, siitä oltiin yhtä mieltä. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää, siispä ihan vaan pitotreenejä kotona, ilman että koira nojaa minuun. Sille kun nyt tuppaa kapulan suuhun, se putoaa. Siis kantamista ja pitämistä, josko se suu ei sitten joskus eläisi enää niin paljon.

Paikallamakuu ryhmässä jäi nyt meiltä ottamatta, kun piti kiirehtiä agihallille. Noppa teki ensin vähän rengasta ja sen jälkeen rakennettiin Mian kanssa vähän rataa. Kio ja Robi oli siis myös mukana. Nopalle piti muistutella kontakteja puomilla, mutta muutenhan se oli ihan kiva. Erilaisia ohjauksia kun ei olla juurikaan otettu, on ohjaaja ehkä enemmän pihalla kuin koira, mutta lähtihän se kuitenkin sujumaan :) Noppa on armelias ohjattava, kun se kuunteleekin, eikä viiletä oman pään mukaan.

Tehtiin myös keppejä, jotka sujuu yllättävän hyvin. Ohjaan etuperin, vielä pitäisi opetella toista puolta ja eri kulmia sisäänmenolle.

Lopuksi oli Lukan vuoro rallata ja johan sillä oli taas kivaa :D Kontaktiesteille en päästänyt, ettei hepulissa satuta itseään. Hyppyjä ja putkia ja rengasta, sekä keppejä.

Lopuksi otin vielä Nopan ja kokeilin tokon avoimen muut liikkeet vielä läpi. Jäävät sujuu jo hyvin ja nyt nousi kaukojen ekaan istumiseen hyvin pitkänkin matkan päästä. Liikkuuhan se jonkin verran eteenpäin, muttei vielä liikaa avointa luokkaa ajatellen. Lopuksi sitä luoksarin pysäytystä, heittelin siis palloa ja mietin omia äänenpainoja. Kerran himmaili, josta otin läpijuoksun.