Keminturnee (kyllä, olen hullu) alkoi eilen yön yli kestäneellä junamatkalla. Lemmikkivaunussa onneksi oltiin melkein kaksin, muita eläimiä ei ollut. Noppa sai rauhassa vallata toisen päädyn vaunusta ja ohikulkijatkin oli teljetty lasiovien toiselle puolen.

Junassa lattian alla kolisi ja vinkui ja paukkui ja rätisi, mikä hankaloitti pienen bordercollien rauhoittumista nukkumaan. Onneksi puolen välin jälkeen ei tarvinnut enää vaihtaa paikkaa, kuin ihan kaameimmista äänistä. Itsellä oli ensin kylmä ja sitten kuuma nukkua penkkirivillä, sen jälkeen puutui lonkka, sitten jalat ja sen jälkeen selkä. Aamusella konduktööri tuli koiraa moikkaamaan ja kyseli että malttoiko se nukkua ollenkaan, kun aina mennessään ohi oli jonkun silmät seuranneet kulkua.

Aamuyhdeksältä juna oli perillä ja hypättiin ulos ajatuksena syödä aamupalaa jonkun kahvilan terassilla. No joo, montako kahvilaa Kemin juna-aseman liepeilä on? Torikaan ei vielä ollut auki. Löysin sitten yhden kahvilan ja jätin koiran lasi-ikkunoiden taakse matkatavaroihin käytettynä. Kävin nappamassa mukaan erinomaisen kalkkunasämpylän ja laitettiinpa minulle sitten terassikin, että päästiin syömään istuen.

Hotelliin päästiin taksikyydillä aikaisin ja vuorossa useamman tunnin päikkärit. Noppa oli vallan samaa mieltä

Kisapaikalle mentiin ajoissa ja saatiin ilmoittautua koko viikonlopun kisoihin samalla. Eipä tarvitse kuskata koiran papereita koko ajan mukana. Kisapaikka oli aivan ihana hiihtokeskus, jossa näin kesäaikaan kulkee luontopolkuja. Etelän elävät otettiin ystävällisin mielin vastaan.

Illan rata oli toisinto minien sm-finaaliradasta. Alku oli samanlainen uin maksien hyppärissä, sen olin seurannut, mutta minifinaalien alkaessa lähdettiin Jyväskylän kisoista jo kotiinpäin. Olisi ollut plussaa olla seuraamassa ansapaikkoja.

Meidän ansapaikaksi muodostui lähinnä ohjaajan muistamattomuus. Keskivaiheilla oli kahden hypyn sarja, jotka mentiin kahteen suuntaan ja aina eripäin... Rimakorkeus oli 65, ihanneaikaa en muista kerrottiinko ollenkaan.

Hyppy-muuri putki sujui Nopalta hyvin, itse meinasin kävellä muuria päin. Puomin alastulon jarrutti hyvin. Siitä hyppy rengas putki, rengas näytti omaankin silmään kovin pieneltä ja huomasin koiran sihtaavan tarkasti. ei ollut hajoavaa mallia. Heti putken jälkeen oli myöhässä valssiin ja melkein sain koiran pysähtymään ja työntymään takaakiertoon. Hieno pieni Noppa pelasti kuitenkin ja hyppäsi oikein päin, tästä ehkä tuli kielto? Ensimmäinen erä hyppykuviota ok, A-putki-putki myös oikeisiin päihin ja sitten tuli se unohdus. Olin suoran putken jälkeen taas myöhässä, enkä muistanut kummin päin ne hypyt piti ottaa. Näihin siis pientä pyörimistä, mutta löytyi ne oikeat suunnat lopulta. Seuraavlta putkelta muistin jarruttaa kepeille ja ne siististi. Keppien jälkeen työntö takaakiertoon oli vähän huono ja siinä taisi rima tulla alas. Puomin alastulon juoksi *^*=?(%&¤ mutta tuli onneksi oikeaan suuntaan mukaan, pientä karjumista jarrutukseksi ja sain vikan hypyn työnnettyä takaakiertoon. Vika este okseri kolisi muttei tullut alas.

Tällä sähläsuorituksella kerättiin siis 10 virhepistettä, saman verran kuin radan voittaja. Unohdusten takia ei päästy ihanneaikaan, aikavirhettä tuli reilu 4s. Omaksi lohdutukseksi sanottava, että hieno suoritus! Osallistujia oli reilu kymmenen, eikä yhtään nollaa. Ja kaikki muut tulokset hyllyjä. Nopan kanssa siis kiivettiin palkintopallille toiseksi :)